Silikon

Silikon

Silikon kan benyttes til å lage avstøpnings-former, avtøpninger, avtrykk av overflater m.m.
Du kan benytte silikon-formene til betong og gips, såpe, stearin, osv

Silikon er laget av kisel/siliicum og inneholder ikke oppløsnings- og bløtgjørende midler. Derfor holder silikon seg bløt og smidig, holder form og konsistens samtidig som den er slitesterk.

På grunn av silikonens allsidighet kan den brukes til alle slags oppgaver og prosjekter. Det gjelder bare å finne den silikontype som passer til ditt prosjekt!

Les mer

Formsilikon

Er en flytende silikon som brukes til å lage avstøpnings former. Hvis du har mange negative slipp skal du velge den bløteste silikonen. Bløt S15 henviser til shoreverdien som angir bløtheten i silikonen. Jo lavere shore verdi – jo bløtere er silikonen og mindre formstabil silikon får du. Et eks på negativ slipp – et hode hvor halsen er smalere en hodet. Her vil selve hullet av din avstøping være mindre enn hullet den skal gjennom når den er ferdig støpt. Et eksempel på en form helt uten negativt slipp er f.eks. en pyramide.

Vi deler ofte den ferdig lagede formen i to for å gjøre det lettere å få gjenstanden ut av formen. Se video for fremgangsmåte.

For å få formene så stabile som mulig – gå etter den hardeste typen du kan bruke til ditt prosjekt.

Flytende Silikon S30 er en god allround silikon som kan brukes til de fleste oppgaver og Silikon S40 er god til prosjekt som krever ekstra stabil hard form.

Obs- Silikonen er flytende når de blandes med herder, det er derfor alle detaljer kommer frem i formen din. Hardhets graden gjelder kun når formen er herdet opp.

Formsilikon S15, S30, S40

Skal blandes med herder før bruk. Hvis du skal lage mange små former og i flere omganger så bør du velge Bodysilikon, Varmebestandig silikon som er lettere å måle seg frem til rett mengde. Disse typene silikon skal blandes 1:1 og er dermed lettere å få til rett mengde med laging av flere små former.

Body Silikon S10

Body silikon S10 er velegnet til avstøpninger av kroppsdeler og emner som har kontakt med huden. Denne type silikon tåler opp til 250 grader. Veldig bløt silikon – emner som koraller, vannplanter er perfekt til denne type silikon.

Varmebestandig Silikon S25

Varmebestandig Silikon S 25 er velegnet til ting som krever høye temperaturer. Eks metall legeringer med et max smeltepunkt på 250 grader.

Silikonen tåler temp fra -60 grader til 250 grader C.

Penselbar Silikon

Når vi lager masker til fjes eller lager kunstig hud bruker vi Penselbar Silikon. Som navnet sier pensler vi denne på emnet, arbeidstid er 5-10 min og man blander opp litt om gangen.