Flytende latex

På denne siden finner du vårt utvalg av flytende latex – formgummi.

Latex- Formgummien vår kan brukes til å lage dine egne støpeformer, lage kunstige sår, skli-sikker bunn på tøfler/sokker! Gips, støpebetong, såpe, lys kan benyttes i formene.

Formgummien er flytende og selv-tørkende. Vi selger også tykkner til latexen vår som gjør at du kan pensle 3 lag omgangen etter at grunnlaget med latex/formgumme er laget.

Velg mellom 1, 5, 10, 15, 25, 50 og 100 liter. (Tykkner selges til hver str)

MakeMakes Color-pigmenter kan legges til latex/formgummi hvis du vil ha en annen farge.

For bruk på huden, eks lage et sår anbefaler vi å fjerne hår i området som såret skal være. Latexen vil sitte fast i håret om ikke. Man kan være allergisk mot latex – for bruk direkte på hud – test ut et lite område først.

Latex er et laget av et naturlig materiale som holdes flytende ved tilsetning av ammoniakk. Vi bruker Ultra lite amoniakk i vår Latex/formgummi.

Kan være irritende for  luftveiene, så god ventilasjon under arbeid er viktig!

Tykkner for latex/formgummi

Tykknings – middel er et produkt som kan tilsettes latexen/formgummien for å gjøre det tykkere. Dette gjør det mulig å påføre et tykkere lag om gangen, slik at det hele går fortere.

Les mer

Vær oppmerksom på at du kan være allergisk mot latex.

Hvis du mistenker at du kan være allergisk, kan du gjøre det Besøk Astma Allergy Association sin hjemmeside og se symptomene: http://allergi.astma-allergi.dk/andreallergier/latex

Påføring av latex

Når du børster latex på ens figur, må man finne en passende børste. Det er flere som synes at en silikonbørste (bakebørste) er veldig bra å bruke til latex, men en vanlig børste kan også lett brukes. Før du bruker børsten til latex, kan det være en god idé å helle litt sulfo på og tørke av den igjen, og bare etterlate et tynt lag – så børsten er lettere å rengjøre etter bruk. Børsten rengjøres med vann og kan med fordel settes i sulfo til neste bruk.