Color Fix – bindemiddel og lakk

COLOUR FIX – bindemiddel og lakk

Vårt fargekonsept består av fargepigmenter og vårt høykvalitets bindemiddel – Colour Fix.

Farge-pigmentenene og Colour Fix kjøpes hver for seg og gir deg muligheten til å blande din egen maling.

Colour Fix er en melkehvit blanding i flytende form som tørker klart opp. Den trenger inn i de mikroskopiske porer i betongen`s overflate og gjør den vann-avvisende.

Ønsker man mer glans på det man har malt så legg flere lag med Colour Fix på emnet ditt. Jo flere lag – jo mer glans! Jo flere lag – jo høyere slitestyrke!

Ønsker man å forandre utseende på sitt emne så kan man enten male det på ny eller legget et nytt lag med betong på, også om det er blitt malt med Colour Fix. Overflaten må være ren uten olje e.l.

Les mer

Høy slitestyrke og miljøvennlighet

Colour Fix er vannbasert og ugiftig! I flytende form kan Colour Fix vaskes av med vann men er malingen tørr må det fjernes mekanisk. Den er diffusjonsåpen – dvs at emnet ditt vil puste gjennom Colour Fix. Når en legger flere lag med Colour Fix gjør en diffusjons-åpningen mindre.

MakeMake produkter anvendes i Zoologiske hager i hele Skandinavia pga at den er miljøvennlig og slitesterk.  Når man bruker Colour Fix i akvarium gjør det at betongens ph-verdi reduseres så det raskt kan benyttes.

Oppbevaring:  av Colour Fix i flytende form – FROSTFRITT!! (+5 til max 60 grader) Ferdig malt emne tåler  frost, sol, vind og vann. Ferdig blandet maling kan med oppbevares i lufttette bokser/glass og frostfritt

Hva kan jeg male med Colour Fix?

En kan bruke Colour Fix på de fleste sugende materialer sammen med vårt høy-pigmenterte fargekonsept!

Bindemiddel – til vårt Fargekonsept

Betong – skulpturer til hagen, betong-form støping, avstøpninger av eks rabarbra-blader

Vannbad eller drikkeskål til hunden – legg 3 lag med Colour Fix

Akvarie bakgrunn – Colour Fix hindrer vannet og komme  direkte kontakt med betongen – dermed reduseres ph stigning i vannet! Naturstein – både som grunning og avsluttende lakk

Gips – gipsavstøpninger – mal dem eller bruk Colour Fix som en forsegler/lakk

Decopage lim – lag på lag med papir og Colour Fix = tørker klart opp

Lerret – bland våre farge pigmenter og Colour Fix og bruk det som vanlig vannbasert maling. (Alkohol ink – «prepp» lerret med Colour Fix så har du en               vann-avisende hinne på ditt lerret – males med rulle i 2 omganger. Må tørke helt opp før lag nr 2 blir påført)

Tekstiler – mal på t-skjorter, handlenett, bannere med Mineral-fargene eller Pro-fargene våre sammen men Colour Fix – de bevarer sin fargestyrke i vask og i all slags vær.

Hvor mye Colour Fix bruker man?

Det er veldig vanskelig å si da strukturen på ditt emne kan være variert. På en glatt overflate bruker man mindre Colour Fix enn på en ru overflate. Rekke evnen vil cirka ligge mellom 4 og 8 m2 pr liter Colour Fix alt etter prosjekt. Flere lag med Colour Fix = bedre slitestyrke.

Eks – et fuglebad – gi det min 3 lag med Colour Fix. En skulptur som skal stå inne holder det med 1 – 2 lag med Colour Fix da den ikke har slitasje. Ved større vanntrykk i hagebasseng og akvarier, vanndammer før man bruke MakeMake bassengtettnings membran.

Mal på betong:

Før man begynner å male på betong må overflaten være fri fra smuss, olje og fett! Når betongen har fått Colour Fix skal den ikke etterbehandles med noe annet – den holder under alle værforhold! For hvert lag med Colour Fix er det viktig at at den tørker helt opp før neste lag med Colour Fix blir malt på. Hvis ikke risikerer man at den blir melkehvit neste gang den utsetter for regn/fugt.  For hvert lag med Colour Fix kan en regne med 1 dag tørketid innendørs før man utsetter betong-emnet for utendørs-livet.

Flere lag med Colour Fix gjør også tørketiden lengre!  Unngå «vannputter» av Colour Fix!

Ønsker man mer glans på det man har malt så legg flere lag med Colour Fix på emnet ditt. Jo flere lag – jo mer glans! Jo flere lag – jo høyere slitestyrke!

Jeg ønsker ikke farge på min betongskulptur – bruk Colour Fix som kun betong forsegler/lakk.